Monday, September 10, 2012

ABD terörün eşiğinde

Dış politikası ile dünyaya terör salan ABD tek mekanda geçen bu psikolojik gerilimde bu kez kendi terör mekanizmasını sorguluyor.
Son yıllarda İspanya’dan ithal ettikleri yönetmenlerle başarılı gerilim, fantastik, korku türleri gerçekleştiren Amerikan yapım şirketleri 11 Eylül’den sonra terörü ve teroristleri konu alan çok sayıda film üretti. Timothy Mannon’ın özgün senaryosundan çekilen gerilim, Jeremy Reins adlı gizli ajanın yaşamda kalma savaşımına odaklanıyor. Uyandığında kendini seyir halindeki bir arabanın bagajında bulan Jeremy teroristlerin Washington’ı ele geçirdiklerini anlar. Başkentte panik ve  korku yaratan teroristlerin hedefi ABD başkanıdır. Jeremy’den rulet olarak adlandırılan başkanın sığınağının yerini öğrenmeye çalışırlar. Zaman gittikçe azalıyordur. Jeremy bu karabasandan kurtulabilecek midir ? Buried(Toprak Altında/2010, Yönetmen: Rodrigo Cortes) filmini çağrıştıran yapım klostrofobik  atmosferi ve sürükleyici temposuyla dikkat çekiyor. Brake (Ölüme Çeyrek Kala)
Yönetmen: Gabe Torres
Oyuncular: Stephen Dorff, Chyler Leigh, JR Bourne, Tom Berenger, Bobby Timberlin, Kali Rocha, Pruitt Taylor/ 2012, 92 dakika, Kanal D Home Video.